آموزش ترید فیوچرز در صرافی بینگ ایکس
معاملات فیوچرز در صرافی بینگ ایکس
یکی دیگر از خدمات صرافی بینگ ایکس، بخش معاملات فیوچرز میباشد. معاملات فیوچرز، معاملاتی هستند که به کاربر اجازه میدهد تا چندین برابر موجودی حساب خود به معامله بپردازد. این کار با استفاده از اهرم یا لوریج امکانپذیر است. در انجام معامله فیوچرز، معاملهگر ریسکهای حساب شدهای انجام میدهد تا بتواند سود زیادی را با حجم کم سرمایه بدست آورد. انجام چنین معاملاتی مستلزم دانش و تجربه کافی است و در صورت عدم آموزش صحیح، امکان از بین رفتن سریع حساب کاربر وجود دارد. جهت تسلط کامل بر ترید فیوچرز قبل و بعد از انجام معامله، حتماً ویدیوی زیر را مشاهده کنید.
محبوبیت معاملات فیوچرز باعث شده تا صرافی بینگ ایکس بر خلاف اغلب رقبایش، 2 قسمت برای معاملات فیوچرز قرار دهد. این قسمت در منوی Derivatives در داخل سایت قرار دارد. در این بخش دو نوع معامله فیوچرز و استاندارد هم وجود دارد که هرکدام از آنها ویژگیهای مختص به خود را دارند.
بخشهای مختلف قسمت استاندارد فیوچرز بینگ ایکس
بعد از انتخاب بخش استاندارد، صفحه زیر برای شما نمایش داده میشود. همانطور که در عکس زیر مشاهده میکنید، این صفحه شامل نمودار قیمتی در سمت چپ، اوردرهای خرید و فروش در وسط و بخش مربوط به ترید در سمت راست میباشد. از سربرگ بالای قسمت ترید، ابتدا لانگ (خرید) یا شوت (فروش) بودن پوزیشن خود را مشخص میکنید.
در بالای این قسمت، نوع مارجین خود را انتخاب میکنید. به طور کلی دو نوع مارجین برای معاملات وجود دارد: Cross Margin و Isolated Margin. در Cross Margin کل مقدار سرمایه داخل حساب Trading شما وارد معامله میشود. اما در Isolated Margin، تنها مقداری که مشخص میکنید درگیر معامله خواهد شد. پس توصیه ما این است که همیشه این حالت را روی Isolated Margin قرار دهید.
روبروی این بخش، نوع دارایی قابل معامله را انتخاب میکنید که به صورت پیشفرض روی USDT Account تنظیم شدهاست. در صورت تمایل به انجام ترید آزمایشی یا پیپر تریدینگ، این بخش را روی VST Account قرار میدهید. اگر کوپن پاداش فیوچرز دارید نیز آن را روی USDT Bonus قرار دهید.
معاملات فیوچرز استاندارد مشابه سایر صرافیها بوده و در آن کافی است شما مارجین و البته نوع معامله خود را انتخاب کنید.
همان گونه که مشاهده میکنید، این بخش هم (همانند ترید اسپات) دارای دو روش اوردرگذاری market و trigger order است. با اوردر Market، پوزیشن شما در لحظه با قیمت بازار باز میشود و کارمزد Taker به شما تعلق میگیرد. در صورت استفاده از Trigger order شما به روش ثبت سفارش در قیمت مورد نظر معامله خواهید کرد. بدین ترتیب کارمزد Maker به شما تعلق خواهد گرفت که از کارمزد Taker کمتر است. در قسمت trigger یک فیلد دیگر به نام Deal Price وجود دارد که استفاده از آن اختیاری است. برای فعال کردن آن روی علامت مداد کلیک کنید. Deal Price در واقع قیمت قطعی هست که شما میخواهید پوزیشن در آن برایتان باز شود. نحوه معامله در این بخشها مشابه قسمتهای قبلی است. با این تفاوت که شما باید مقدار مارجین خود را هم انتخاب کنید. این مقدار متناسب با دارایی شما و البته نوع ارز دیجیتال انتخابیتان، متغیر خواهد بود.
تفاوت کارمزد Maker و کارمزد Taker
صرافیهای ارز دیجیتال دو نوع کارمزد از معاملهگر دریافت میکنند. در کارمزد Maker شما درواقع شما به نوعی بازارساز هستید و قیمت را تعیین میکنید. میکرها در واقع افرادی هستند که سفارشگذاری میکنند. پس اگر در معاملات خود از Trigger یا Limit برای باز کردن پوزیشن استفاده کنید، شما یک میکر هستید. اما اگر از گزینه market استفاده کنید شما یک سفارش بردار هستید و نوع کارمزد شما Taker خواهد بود. کارمزد میکر (Maker) به دلیل بازارساز بودن از کارمزد تیکر (Taker) کمتر است.
تعیین حد ضرر و حد سود قبل از باز کردن پوزیشن
کمی پایینتر، دو گزینه Take Profit و Stop Loss قرار دارد. در قسمت Take Profit شما میتوانید برای پوزیشن خود، حد سود تعریف کنید. قابلیت تعیین حد سود هم به صورت درصدی و هم مقداری وجود دارد. به عنوان مثال میتوانید تعیین کنید عد از 30 درصد داخل سود رفتن، یا به صورت مقدار بعد از 40 تتر سود، معامله به صورت خودکار بسته شود.
نوع دوم از معامله فیوچرزی که در این صرافی وجود دارد، perpetual نام دارد. این بخش امکانات زیادی نسبت به مورد قبلی دارد و غالباً توسط افراد حرفهای استفاده میشود. در این بخش شما روشهای متنوعی برای سفارشگذاری پیش رو دارید که اغلب آنها مشابه قسمت اول است. با این تفاوت که باید مقدار مارجین را هم برای آنها تعیین کنید. آموزش کامل بخش پرپچوال فیوچرز بینگ ایکس را میتوانید از این پست مشاهده کنید: آموزش پرپچوال بینگ ایکس
در نظر داشته باشید که استفاده از معاملات فیوچرز، در عین حال که میتواند بسیار سودده باشد، دارای خطر لیکویید شدن است که احتمال از دست رفتن سرمایه شما را به حداکثر حالت ممکن میرساند. لذا تنها در صورتی وارد چنین معاملات شوید که شانس موفقیت بالایی داشته باشید.
منبع: BingX