صرافی مکسیویدیوها

آموزش ترید فیوچرز در صرافی مکسی MEXC

در پست قبل، ترید اسپات در مکسی را آموزش دادیم. در این بخش می‌خواهیم قدم به قدم با بخش فیوچرز صرافی مکسی (MEXC) آشنا شده و به ترید فیوچرز بپردازیم. برخلاف صرافی بینگ ایکس که دارای دو بخش استاندارد و پرپچوال در فیوچرز بود، صرافی مکسی تمامی ابزارها و امکانات فیوچرز را در یک قالب و به صورت یکجا در اختیار معامله‌گران قرار داده‌است.

ترید فیوچرز در صرافی مکسی (MEXC)

ابتدا وارد حساب خود شوید (اگر هنوز ثبت نام نکرده‌اید، با استفاده از کد رفرال ما تا 50 درصد تخفیف کمیسیون بگیرید: mexc-hadi). سپس روی Futures و بعد روی USDT-M Perpetual Futures کلیک کنید. USDT-M جفت‌های معاملاتی بر پایه تتر را به شما نمایش می‌دهد.
ترید فیوچرز مکسی
در صفحه فیوچرز مکسی، بخش‌های مختلفی از جمله: اطلاعات کلی بازار فیوچرز، نمودار قیمتی، اوردر بوک، نمودار عمق بازار (سفارشات خرید و فروش لحظه‌ای)، اطلاعات پوزیشن و سفارش، اطلاعات دارایی و غیره را، مشاهده می‌کنید. بخش زیادی از این پنجره با قسمت اسپات شباهت ظاهری دارد.
ترید فیوچرز مکسی

آشنایی با بخش ترید فیوچرز صرافی مکسی

معاملات فیوچرز پرپچوال مکسی، شامل USDT-M Perpetual Futures و Coin-M Perpetual Futures است. قراردادهای USDT-M دسته‌ای از قراردادهای فیوچرز هستند که در آن‌ها، از USDT به عنوان ارز پایه معاملات استفاده می‌شود. در مقابل، قراردهای Coin-M دسته‌ای دیگر از قراردادهای فیوچرز هستند که در آن‌ها، از دارایی‌های دیجیتالی دیگر مانند بیت کوین، به عنوان مارجین استفاده می‌شود. کاربران می‌توانند جفت های معاملاتی مختلفی را انتخاب کرده و بر اساس نیاز خود به معامله بپردازند.
دقت داشته باشید برای انجام معامله فیوچرز، باید مقدار کافی سرمایه داخل Futures Account خود داشته باشید. اگر وجه کافی در حساب معاملات فیوچرز خود ندارید، می‌توانید به راحتی مقدار مورد نظر را از Spot Account خود به Futures Account منتقل کنید.
یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد صرافی مکسی، کارمزد صفر برای Maker در معاملات فیوچرز است. اگر تفاوت کارمزد Maker و Taker را نمی‌دانید، باید عرض کنیم که صرافی‌های ارز دیجیتال دو نوع کارمزد از معامله‌گر دریافت می‌کنند. در کارمزد Maker شما درواقع شما به نوعی بازارساز هستید و قیمت را تعیین می‌کنید. میکرها در واقع افرادی هستند که سفارش‌گذاری می‌کنند. پس اگر در معاملات خود از Trigger یا Limit برای باز کردن پوزیشن استفاده کنید، شما یک میکر هستید. اما اگر از گزینه market استفاده کنید شما یک سفارش بردار هستید و نوع کارمزد شما Taker خواهد بود. کارمزد میکر (Maker) به دلیل بازارساز بودن از کارمزد تیکر (Taker) کمتر است.

آشنایی با پنل ترید در فیوچرز مکسی

برای ثبت سفارش، اطلاعات آن را در پنل مربوطه (شامل انتخاب نوع سفارش، قیمت و مقدار) پر کنید، سپس سفارش را ارسال کنید. این بخش شامل سه نوع سفارش Limit، Market و Trigger است که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.
ترید فیوچرز مکسی

اهرم معاملاتی

صرافی مکسی اهرم معاملاتی تا ضریب x200 را پشتیبانی می‌کند. ضریب اهرم ممکن است بسته به جفت معاملاتی، متفاوت باشد. اهرم توسط مارجین اولیه (Initial Margin) و مارجین نگهداری (Maintenance Margin) تعیین می‌شود. این سطوح، حداقل بودجه مورد نیاز برای باز کردن و حفظ یک پوزیشن معاملاتی را تعیین می‌کنند.

*در حال حاضر، در حالت هِج (Hedge)، کاربران می‌توانند از اهرم‌های مختلف برای موقعیت‌های طولانی و کوتاه استفاده کنند. مکسی همچنین به کاربران اجازه می‌دهد تا بین حالت‌های مختلف مارجین، یعنی Cross و Isolated، تغییر وضعیت بدهند.

نحوۀ تنظیم ضریب اهرم معامله

مثال: اگر در حال حاضر یک موقعیت باز خرید با اهرم x30 دارید و می‌خواهید آن را کاهش دهید، می‌توانید اهرم را از x30 به x20 تنظیم کنید. برای این کار طبق تصویر زیر، روی دکمه [Long 30X] کلیک کنید و به صورت دستی، نسبت اهرم مورد نظر را روی x20 قرار دهید. در نهایت، روی [Confirm] کلیک کنید تا اهرم پوزیشن شما، به x20 تغییر کند.

ترید فیوچرز مکسی

حالت Cross Margin

در حالت Cross Margin، کل موجودی حساب فیوچرز شما به عنوان مارجین در تمامی پوزیشن‌های شما استفاده می‌شود. در این حالت، اگر دارایی شما برای Maintenance Margin کافی نباشد، صرافی اقدام به بستن خودکار پوزیشن شما می‌کند و لیکوئید می‌شوید. اگر در حالت Cross Margin این اتفاق برای شما رخ دهد، به جز مارجینی که برای پوزیشن معاملاتی دیگری در صف سفارشات است، کل موجودی حساب فیوچرز خود را از دست خواهید داد.

حالت Isolated Margin

در حالت Isolated Margin، حداکثر ضرر معامله به مارجین اولیه و مارجین اضافه شده به پوزیشن شما، محدود می‌شود. اگر موقعیتی به سمت لیکوئید شدن حرکت کند، کاربر فقط مارجین استفاده شده در پوزیشن مربوطه را از دست می‌دهد و باقی مانده حساب وی استفاده نمی‌شود. با جدا کردن مارجین برای پوزیشن‌های خود، می‌توانید ضررهای احتمالی را به آن پوزیشن محدود کنید. استفاده از این ویژگی در صورت شکست استراتژی معاملاتی پرریسک کوتاه مدت شما، می‌تواند بسیار مفید باشد.

صرافی این قابلیت را در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهد که به صورت دستی، به پوزیشن‌های معاملاتی خود در حالت Isolated، مارجین اضافه کنند. این کار برای فرار از لیکوئید شدن پوزیشن، بسیار کاربردی است.

نکته: به طور پیش فرض، سیستم ترید صرافی در حالت Isolated Margin قرار دارد. با کلیک بر روی دکمه [Cross] حالت معامله به Cross Margin تغییر می‌کند. در حال حاضر، قراردادهای فیوچرز مکسی، تنها از تغییر از حالت Isolated Margin به Cross Margin پشتیبانی می کند و برعکس آن امکان‌پذیر نیست.

نحوۀ تغییر حالت پوزیشن از Isolated Margin به Cross Margin حین معامله

مثال: اگر در حال حاضر پوزیشن معاملاتی باز BTC/USDT با اهرم x20 دارید، و می‌خواهید حالت آن را از Isolated Margin به حالت Cross Margin تغییر دهید، روی [Long 20X] و بعد روی [Cross] کلیک کنید، سپس برای تکمیل فرایند روی [Confirm] کلیک کنید.

ترید فیوچرز مکسی

باز کردن پوزیشن‌های لانگ و شورت در فیوچرز صرافی مکسی

پوزیشن لانگ (خرید)

اگر پیش‌بینی شما این است که بازار قرار است به سمت بالا حرکت کند، برای کسب سود می‌بایست وارد پوزیشن لانگ (خرید) شوید. در اینجا شما مقدار مورد نظر از ارزی را خریداری می‌کنید و منتظر می‌مانید تا قیمت شروع به صعود کند. بعد از افزایش قیمت، اقدام به فروش دارایی خود کرده و سود حاصل را کسب می‌کنید. اینگونه معاملات، مشابه معاملات اسپات است.

پوزیشن شورت (فروش)

اگر پیش‌بینی شما این است که بازار قرار است به سمت پایین حرکت کند، برای کسب سود می‌بایست وارد پوزیشن شورت (فروش) شوید. بدین ترتیب پنل ترید را روی Short قرار می‌دهید، قیمت و مقدار سرمایه مورد نظر خود را وارد کرده و سپس اقدام به فروش می‌کنید. بعد از آن منتظر می‌مانید تا بازار نزول کند و بتوانید از آن کسب سود کنید.

انواع اوردرها

صرافی مکسی برای راحتی هرچه بیشتر کاربران خود، انواع مختلف اوردرگذاری را به قابلیت‌های خود اضافه کرده‌است که بسته به نظر خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. در ادامه تک به تک این اوردرها در ترید فیوچرز مکسی را توضیح می‌دهیم.

ترید فیوچرز مکسی

اوردر Limit

سفارش Limit به کاربران اجازه می‌دهد تا قیمت مورد نظر خود برای انجام معامله را تعیین کنند. سفارش با قیمت تعیین‌شده و یا قیمت مناسب‌تر ( در صورت موجود بودن) تکمیل می‌شود.

هنگام استفاده از Limit Order، معامله‌گران می‌توانند نوع اجرای سفارش بر اساس نیازهای معاملاتی خود را نیز انتخاب کنند. گزینه پیش‌فرض آن GTC است، اما گزینه‌های دیگری نیز وجود دارد:

  • GTC (Good-Till-Canceled): این سفارش تا زمانی که به طور کامل اجرا یا به صورت دستی لغو شود، فعال باقی می‌ماند.
  • IOC (Immediate-Or-Cancel): این سفارش بلافاصله با قیمت مشخص شده اجرا می‌شود یا در صورت عدم امکان تکمیل کامل آن، لغو می‌شود.
  • FOK (Fill-Or-Kill): این سفارش باید به طور کامل تکمیل شود. در صورت عدم تکمیل کامل آن، فوراً لغو خواهد شد.

اوردر Market

سفارش از نوع Market، با بهترین قیمت موجود در اوردر بوک صرافی هنگام ثبت سفارش، بلافاصله انجام می‌شود. در این نوع اوردر، نیازی به تعیین قیمت مشخص توسط کاربر نیست و سفارش سریعاً اجرا می‌شود.

اوردر Trigger

در اوردرگذاری با حالت تریگر، هنگامی که قیمت معیار شما (Market، Index یا Fair) به قیمت تریگر مشخص شده برسد، سفارش شما فعال می‌شود. پس از فعال شدن، سفارش با قیمت مشخص شده در اوردربوک صرافی قرار می‌گیرد.

اوردر Post Only

اوردر Post Only، به منظور حصول اطمینان از عدم اجرای بلافاصله سفارش و اجرای کامل نقش بازارسازی (Maker بودن) شما، طراحی شده‌است. معامله‌گران با استفاده از Post Only Order می‌توانند از مزایای دریافت کارمزد معاملات به عنوان تامین کننده نقدینگی در هنگام تکمیل سفارشات خود، بهره مند شوند. اگر سفارش با سفارش‌های موجود در اوردر بوک مطابقت نداشته باشد، بلافاصله لغو می‌شود.

اوردر Trailing Stop یا حدضرر متحرک

دستور Trailing Stop، یک سفارش مبتنی بر استراتژی است که قیمت بازار را دنبال کرده و تریگر را بر اساس نوسانات بازار تنظیم می‌کند. در بخش Trailing Stop، به صورت درصدی (Trail Variance) و یا مقداری (Price Distance)، می‌توانید میزان فاصله تریگر از قیمت لحظه‌ای بازار را تعیین کنید. محاسبه قیمت تریگر یا فعال ساز به شرح زیر است:

  • برای پوزیشن شورت (Short/Sell): قیمت تریگر برابر است با «بالاترین قیمت تاریخی بازار» – «Trail Variance» (یا Price Distance)
  • برای پوزیشن لانگ (Long/Buy): قیمت تریگر برابر است با «بالاترین قیمت تاریخی بازار» + «Trail Variance» (یا Price Distance)

معامله‌گران همچنین می‌توانند قیمت فعال سازی سفارش خود را انتخاب کنند. سیستم زمانی شروع به محاسبه قیمت تریگر می‌کند که سفارش شما فعال شده باشد.

حدضرر و حد سود TP/SL

در فیوچرز مکسی، می‌توانید برای پوزیشن خود، همزمان هم حد سود [Take Profit] و هم حدضرر [Stop Loss] بگذارید. این کار را به صورت درصدی یا مقداری می‌توانید انجام دهید. همچنین برای قیمت تریگر می‌توانید از Last، Market و Index که بالاتر توضیح دادیم، استفاده کنید.

پس از اعمال تنظمیات مورد نظر، روی Open Long/Short کلیک کنید. بعد از باز شدن پوزیشن، معامله شما در پنل زیرین  صفحه فیوچرز نمایش داده می‌شود. در این قسمت می‌توانید مجدد پوزیشن خود را ویرایش کنید و حد سود، حد ضرر و حتی مارجین خود را تغییر دهید.

هادی قربانی

من هادی قربانی هستم ، علاقمند به تکنولوژی و بازارهای مالی در این وبسایت تجربیات خودم رو با شما به اشتراک میذارم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا